MY.TEMPAT

[Monday, January 31, 2011]

Clever wife

0 comments

There was a man who had worked all of his life, had saved all of his money, and was a real miser when it came to his money.

Just before he died, he said to his wife, "When I die, I want you to take all my money and put it in the casket with me. I want to take my money to the after-life with me."

And so he got his wife to promise him with all of her heart that when he died, she would put all of the money in the casket with him.

Well, he died...

He was stretched out in the casket, his wife was sitting there in black, and her friend was sitting next to her. When they finished the ceremony, just before the undertakers got ready to close the casket, the wife said, "Wait, just a minute!"

She had a box with her, she came over with the box and put it in the casket

Then the undertakers locked the casket down, and they rolled it away.

Her friend said, "I know you weren't fool enough to put all that money in there in the casket with your husband."

The loyal wife replied "Listen, I can't go back on my word. I promised him that I was going to put that money in that casket with him."

"You mean to tell me you put that money in the casket with him !!!?"

"I sure did" said the wife.

"I got it all together, put it into my account and wrote him a cheque. If he can cash it, he can spend it."

[Friday, January 28, 2011]

kenapa aku letih bekerja

2 comments

jom kita baca kenapa

KENAPA AKU LETIH BEKERJA.....

Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan terlalu banyak tekanan dalam hidup, akan tetapi sekarang kini aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja... nak tau kenapa? Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.
1.7 juta darinya sudah bersara. Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.
Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika, sekolah, kolej, Universiti dll).
Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.
Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.
Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der kerja, surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university student, kena buang kerja dll).
Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasuklah hospital gila).
Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti di seluruh negara.
Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku...

Dari dua orang ini... engkau SEKARANG INI masih duduk depan komputer, main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat dan tak buat kerja langsung... jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie...

Mana aku tak letih!!

Jadi sedarlah skit.... dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Takkan nak rujuk itu pun nak kena suruh aku buat jugak


don't take it seriously
gurau je!

[Wednesday, January 26, 2011]

nescafe for breakfast

0 comments

salam pagi semua blogwalkers
pagi ni sempat breakfast nescafe je
tak sempat la nak makan apa
konon nak makan tosai tapi tak sempat la pulak
ada hal pulak pagi ni

kepala dah nak macam pening2 ni
bukan pasal nescafe
tapi aku rasa pasal tak makan lagi ni


meh kita tengok apa kebaikan nescafe ni
  • Antioksida yang dimiliki kopi berfungsi seperti ‘tentera’ yang menjadi perisai tubuh daripada radikal bebas
  • pengambilan kopi menawarkan manfaat kepada pesakit parkinson dan diabetes jenis II
  • berupaya mengurangkan tekanan darah tinggi dan menjadi antioksida mengurangkan risiko kanser, sakit jantung dan strok
  • kopi baik untuk kesuburan lelaki, selain menggalakkan sperma berenang lebih aktif

yang last tu no comment! hahah

[Tuesday, January 25, 2011]

durian oh durian

0 comments

aku merinduimuuuuuu
nampak macam dah nak musim durian balik ni
ntah la
aku pun tak reti sangat pasal takde kebun durian

kalau ada sapa nak jemput aku sponsor makan durian kat kebun aku ok je
silalah jemput

dulu-dulu #12 ridsect pembunuh nyamuk

0 comments

aku tak tau la ridsect ni sebenarnya pembunuh nyamuk ke penghalau nyamuk?
tapi apapun yg pasti semua orang tau ridsect ni apa kan
tapi kalau rupa sekarang confirm budak kecik pun tau

tapi ni aku nak tayang ridsect zaman dulu-dulu
klasik gila
aku ingat lagi pakai bendalah ni
kena tekan2 dia
bapak aku siap marah kalau aku sembur banyak2 benda ni
pakai sikit2 je, harga dia mahal
dulu la
sekarang memang tak jumpa la macam ni

aksi bogel mimi

0 comments


cehhhh, ceit!!! pooodah!!
aku ingat betulla aksi bogel mimi ni
rupanya tu semua propaganda tajuk berita je
sebenarnya nak cerita pasal filem terbaru lakonan mimi
berlakon cerita Klip 3GP
tu yang kata aksi bogel mimi tersebar tu
ceyyyyy

nah, berita penuh aksi bogel mimi

morning bloggers

2 comments

selamat pagi bloggers
apa khabar korang hari ni?
sehat?

apa2 hal pun mulakan hari dengan breakfast
ni one of my favorite la ni
karipap

ni karipap pusing yang sedap, memamg favorite ni

roti canai yang disukai ramai

ni air favorite, milo ais tabur
milo tabur ni pun aku baru tau baru2 ni je
biasanya minum milo ais biasa je

[Monday, January 24, 2011]

DiGi Happy sponsors Kelantan Football Team

0 comments

Hi DiGi Happy,
when do u want to sponsor me? hihi


what do u think of their new jersey?

[Friday, January 21, 2011]

dulu-dulu #11 dapur minyak tanah

4 comments

klasik gila la bila aku tengok gambar dapur minyak tanah ni
teringat zaman dulu2 masa mak aku masak
boleh tahan susah jugak la kalau nak beza masak pakai dapur gas

dapur minyak tanah ni kalau nak pakai confirm kena ada minyak tanah
bekas belah kanan tu
tu la tempat masukkan minyak tanah tu
kena keluarkan bekas yg berat
bekas kaca tu hati2
kena tonggeng kan dia ke atas
lepas tu baru boleh isi minyak tanah dalam bekas tu

minyak tanah dulu kalau siapa biasa beli kat kedai
dia biasanya dalam tin macam tin biskut tu pastu dia ada pengepam dia

lepas dah masuk minyak tu dalam bekas kaca dia ni
tonggeng la balik masuk kat dapur minyak tanah ni

lepas tu kena pusingkan dia punya punat tu
pastu kena nyalakan api pakai mancis
kalau terer pakai mancis la

tapi dulu aku nyalakan dapur minyak tanah ni pakai suratkhabar je
koyak sket pastu renyuk
pastu bakar
pastu cucuh kat dapur dia

memang klasik gila

tak tau la ada jual lagi ke tak dapur ni zaman sekarang

Khutbah Jumaat Masjid USJ2

1 comments


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

kisah bujang lapok di pagi jumaat #2

0 comments


kisah bujang lapok di pagi jumaat

[Thursday, January 20, 2011]

DiGi Happy, why?

1 comments


mana nak dapat internet unlimited RM2 je cik kak cik abang oi...DiGi Happy je ada
murah la tu, unlimited tu


biasala kan simcard hilang ni, phone kene curik la, tepon masuk air la, macam2 hal la korang ni
tapi don't worry, DiGi Happy akan bagi new simcard
so that cik kak cik abang still boleh maintain nombor yang sama kan
takde la menggagau nak post dekat facebook bagitau number baru korang kan


haaaa
this is the main keypoints here
the comparison between DiGi Happy with others
u decide
boleh click gambar tu kalau nak kasi besar kot (agaknya la)


see for yourself why think of using DiGi Happy
why not? its cheap

kepada pakwe makwe yang berjauhan tu ataupun yang tak boleh berenggang sangat
nak je dengar suara kekasih hati tu
elok sangat la amik DiGi Happy ni
murah pun murah
gayut la sampai puas

nuffnang buffered earning #2

1 comments


apakah makna semuanya iniiiii!
buffered earning yg melimpah ruah
heheh

thanks nuffnang team @ crawling for giving me the oppoturnity for all this
buffered earning

nak tau tak macammana nak dapat buffered earning ni?
aku sebenarnya pun mana reti
bukan aku keje kat nuffnang tu pun
pun takde kroni dalam nuffnang tu pun jugak

jawapannya....
saya putar halim

macam ni
hari selasa malam aku ada update aku punya survey nuffnang bio
just tambah beberapa item lagi yang ada sangkut paut dengan blog aku ni
tup2 esoknya tambah 1 buffered earning yang burger king tuh

tup2 hari ni aku saja2 la bukak tengok progress income nuffnang ni
terperasan sesuatu yang extraordinary pulak
aku terkejut tengok buffered earning nuffnang aku ni
ada bertambah lagi 2 BE DiGi Happy tuh
memang Happy la
maunya tak terkejut beruk
punya banyak la ni
rekod terbaik aku ni

tak pernah la capai punya banyak buffered earning yang macam ni punya banyak

soalannya
lepas dapat semua buffered earning ni bagai
apa nak buat lepas ni??

sapa yang terer tu share2 la
apa nak buat lepas dapat buffered earning?

dan lagi satu aku nak tanya
macammana nak dapat star fullmark kat ads nuffnang tu?

takde keje buat keje, fb ngangkung dengan kak limah

1 comments


macam2 hal la diorang ni kan
fb ngangkung dengan kak limah

tengah boring kot diorang dua ni
pasal cerita ngangkung ngan hantu kak limah dah abis tayang kat pawagam

ada sapa berani nak add fb 2 ekor hantu ni?

[Wednesday, January 19, 2011]

dulu-dulu #10 mastermind game

1 comments


dulu-dulu pernah main game ni tak?
nama dia mastermind game
dulu aku memang selalu sangant main game ni dengan adik aku
macam biasa la
nama pun adik kan
dia memang jarang menang
memang aku je menang

tapi tu sebelum dia tau tektik aku
tapi bila dia dah belajar tektik tu
asyik kalahkan aku jer

game mastermind ni main dia
ko letak ko punya kaler yg ko pilih
lepas tu opponent ko kat depan ko tu dia akan teka kaler ko tu
nanti pin hitam ngan putih tu menandakan samaada pilihan tu betul dan sipi2 mengikut susunan dia

dulu sapa yang main game mastermind ni tau lah
korang penah main?

boleh tahan seronok jugak main mastermind ni
tak tau dah wujud lagi ke tak mastermind ni kat rumah tu

tah mana taruk tah
sekarang ada lagi ke game ni?

facebook kisah bujang lapok di zaman moden #1 lapar da

2 comments


facebook kisah bujang lapok di zaman moden
baru balik kerja masing2
cam biasa la ni

**sekadar hiburan semata-mata

fasha sandha

0 comments


aiceh! sembang dengan fasha sandha
tah apa la issue yang dibincangkan tu kan
ye ye jek la tu konon konon

hanya dia yang tahu
bukan fasha sandha yang itu
dia fasha sandha yang ini

heheh

[Tuesday, January 18, 2011]

Can u taste what I taste?

1 comments


Cannot describe. U must taste yourself derr this egg tart

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

All time favorite! Egg tart

1 comments


Layan seh! Mmg fav aku ni egg tart nih

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

rasamas, nampak sedap je menu baru dia ni

0 comments


teruja seh tengok menu rasamas ni
rasa nak pergi je kdai rasamas ni sekarang

[Thursday, January 13, 2011]

facebook replacement perhaps? 1malaysia.com have u?

0 comments


just know this while browsing thru innit.nuffnang
haih, i don't know whether this is good news or what
1malaysia.com similar to facebook

why don't try yourself there

1malaysia.com

the importance of blogwalking

1 comments


can u see what i mean here?

u can see that my referral to my site is coming from the shoutmix
means people come to my site from shoutmix
which u leave your comments, your shouts in the shoutbox then they will come to view your site

so, don't stop blogwalking ya

[Wednesday, January 12, 2011]

Nasi kandar RNK Glenmarie Shah Alam

3 comments


One of my fav nasi kandar, nasi kandar RNK situated at Glenmarie Shah Alam

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Nasi paprik little siam corner summit usj

0 comments

Nasi paprik little siam corner summit usj

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

free blackberry curve at manhattan fish market

0 comments

do you want to get yourself a free blackberry curve for free?
hurry up! paddle yourself to nearest manhattan fish market and spend minimum RM50 to win a chance to dip a draw by yourself and who knows you might dip yourself and win a blackberry curve on the spot

its so easy, hurry up
filled up your stomach with manhattan fish market food at least for RM50
damn! i want one for myself

promotion ends end february 2011


this is for real dude,
damn! again, i want....

astro first

4 comments


amende la menatang astro first ni masa mula2 aku tengok iklan kat astro tuh
sekali pagi ni dengar berita tup-tup rupanya dia macam ni

movie yang baru tayang kat wayang ko boleh tengok dekat astro ni dalam masa 15 hari kot lepas hari tayangan kalau tak salah aku la

amacam? agak2 menarik tak astro first ni?
RM15 je 1 movie

ok jugak kot

nabil tayang awek baru

3 comments


nabil tayang awek baru
amboih, dasyat la lu braderrr
asyik tukar2 je

nabil la nabil

sapa yang terer nuffnang, nak tanya sket

0 comments

look at this, this is my buffered earning in my nuffnang


and this is what appears in mytempat web


and here the question,
i did not see colgate in my buffered earning
but then how come it appears in the ads
i thought it will be the buffered earning ads at the ads column

i wonder i wonder ;P

[Tuesday, January 11, 2011]

dulu-dulu #9 lampu gasolin

1 comments


rasanya ramai yang pernah tengok lampu gasolin ni
tapi tak tau la pernah operatekan ke tak lampu gasolin ni

aku sendiri pernah tolong bapak aku pasang lampu ni bila nak masuk maghrib
jenuh jugak masa mula2 aku belajar nak hidupkan lampu gasolin ni
kena tuang minyak gasolin pelan-pelan
lepas tu kene pam
lepas tu sambil pam pelan-pelan cucuh api kat sumbu lampu gasolin ni

masa mula2 tu ada jugak fail pasal pam laju sangat, pam banyak sangat
sampai bila nak hidupkan api dia sumbu dalam tu terbakar
memang sensitif gila la aku rasa sumbu kat dalam tu

tapi lepas beberapa kali trial at last terer dah pasang lampu ni

lampu ni ada lagi dalam stor rumah aku
tapi tinggal tapak dia je la
yang cover dia kaca tu semua dah pecah

kenangan betulla lampu ni

agak2 lampu dia dah malap ko pam je gas tuh

sekarang kalau rumah korang blackout boleh la pakai lampu ni
tapi kan harga gas la pulak mahal
kan baru naik baru2 ni harga gas tu

[Sunday, January 9, 2011]

goat steak

1 comments


jemput makan semua
buat sendiri lagi layan beb

kenapa orang biasa panggil lamb chop eh?
kenapa dia tak panggil goat steak jer?

LOL

[Saturday, January 8, 2011]

ChurpChurp | Social Share » Om Nom Nom your way through, and WIN HTC Smartphones! (Preview)

3 comments

ChurpChurp | Social Share » Om Nom Nom your way through, and WIN HTC Smartphones! (Preview)

apa la agaknya yang dia keluar ni

[Friday, January 7, 2011]

dulu-dulu #8 teropong ajaib

8 comments


aku tak tau apa nak panggil menatang ni
tapi dia ada berkaitan dengan teropong jugak la kan

cara main menatang ni ialah ko masukkan yang kertas bulat tu kat dalam teropong tu
pastu ko tekan2 kat tepi tu utk pegi next slide @ gambar seterusnya
dia ada macam kartun lah, macam cerita la

aku rasa kat rumah aku ada lagi mainan ni
tapi tak ingat dah la letak kat mana
ada la dalam stor tu kot

korang ada?

[Thursday, January 6, 2011]

bahana blogwalking

2 comments


moral of the story
rajin2 la blogwalking eh
salah satu cara nak 'UP' kan nuffnang tu
unique visitor

ni la akibatnya blogwalking ye kawan2 blogger
bukan main lagi naik
so rajin2 la yek

majulah sukan untuk negara

rupa masa tengah blogwalking

5 comments


tengah concentrate blogwalking la ni
untuk kebaikan korang jugak kan
;P

apa kata korang post lak gambo korang blogwalking lak
macammana la rupa korang pulak eh

Kaki skodeng