MY.TEMPAT

[Wednesday, October 31, 2012]

neelofa

0 comments



simsimi punya keje
korang tengok la sendiri ni ha
aku pun dah tak menahan layan dia ni

korang layan lak

http://www.simsimi.com/


cara yang betul pakai batu lesung

0 comments

aku terbahak bahak la tengok gambar acik ni
ni sapa pedajai acik ni
aduhaii

takleh blah

tapi kalau difikir fikir balik ada logik nya jugak kan buat camni
memang giler kentang kreatif la pendajai acik ni
acik ni pun relek je sambil nyanyi lagu kot la la la tengok la mulut acik tu

berbakol cilipadi dia nak ketuk tu

semoga berjaya acik!

oppa!


[Wednesday, October 24, 2012]

ipad mini launched

0 comments

dah keluar pun
menarik nampaknya

cepatla bonus masuk

hehe


[Tuesday, October 23, 2012]

Lasagna

1 comments

Terbaik
Jangan tak pernah tengok pulak ni
Ni namanya la-sag-na,sebut laju2 lasagna bkn laksana

Selamat menjamu mata

Sedap wey


[Friday, October 19, 2012]

Mamee

0 comments

Ni adalah minum petang
Memang sedap bila dpt free pulak tu
Hehe

Terer pulak mascot mamee ni lompat gelung api tu


[Wednesday, October 17, 2012]

Resipi sup daging untuk rekod

1 comments

sup daging

- daging direbus hingga empuk, kendian hiris nipis
* rebus daging bersama sebunjut rempah sup
* masukkan kentang ketika daging 1/2 empuk


- selabu bawang holland 
- 3ulas bawang putih
**diblend halus

- sebiji tomato belah 6
- seketul halia muda diketuk
- 2 batang seleri di potong serong
- 5 biji cili padi diketuk kasar
- tomato belah 4

cara cara
- tumiskan bahan kisar bersama tomato serta cili padi hingga naik bau
- masukkan halia muda & batang seleri....kacau goreng hingga wangi
- masukkan daging bersama air rebusan kedalam kuali & jugak tomato belah 4...biar mendidih
- rasakan garam & perisa


** hidang kan bersama sambal kicap & limau
** jika suka blh tambah daun ketumbar dlm hidangan





lunch @cafe kak limah

0 comments

baru je lepas makan tadi ni
aduhai lauk ikan patin ni
ikan patin memang la sedap tapi

ikan patin yg ni macam ada bau hanyir sket

potong

nasib ada sos cili tu tak la terasa sangat kehanyiran dia tu

yang part sayur tu hari ni champion, habis semua licin sayur tu


[Tuesday, October 16, 2012]

breakfast nasi lemak 1st time cafe kak limah

0 comments

ni entry first time aku beli breakfast dekat cafe kak limah
boleh tahan pasal aku lapar sangat pagi ni
memangnya tak tertahan tahan dah lapar sangat

nasi lemak yang wangi yang disulami dengan biji halba
lepas tu lauk amik kau
memang betuk banyak lak aku ambik
sardin, telur mata dengan kacang merah
mula mula aku tengok macam ada menu western breakfast tapi macam tak lengkap barang dia pasal ada barang makan dia yang dah habis tu yang aku kidnap red bean tu masuk dekat nasi lemak ni

hehe

semua ni kos aku kena Rm3, ok la


[Monday, October 15, 2012]

Nasi lemak hijau

0 comments

Mewah pagi ni breakfast
Makan free lagi


[Wednesday, October 10, 2012]

Nice to start the day

1 comments

Alamak
apa la nasib pagi pagi ni dapat error message macam gini

[Monday, October 8, 2012]

Coklat langkawi

2 comments

Orang pergi kita merasa
Kalau dh langkawi tu mmg biasa la coklat ni kan
Terima kasihla tukang memberi ni



Ikut susunan dari atas: toblerone mini, gula2 coklat daim, tiramisu coklat ball (yg ni paling sedap tapi sayang ada 1 je, aku kena kidnap orang lain punya...hehe)

[Wednesday, October 3, 2012]

2nd day kak limah

0 comments

Mcm dah takde tempat lain nak pegi


Cafe kak limah

0 comments

Cafe baru bukak
Bedal je apa yg ada

Hehe
Ok la


Kaki skodeng