MY.TEMPAT

[Monday, March 28, 2011]

Gegar Blogger Baru! Abg Ben Ashaari


wajib la letak gambo tuan punya yang create cadangan ni
aku baca2 je aku rasa la, aku feel la memang aku layak ni
(tak tau la kalau aku perasan ke kan)
tapi memang mata aku nampak gitu, kui 3x

ok, apa nak kena buat nih???

Aku nak mulakan dengan blogger yang punya pendapatan FOLLOWER kurang dari 500 !! Diulangi , 500 kebawah .. 99 , 98 dan seterusnya .. okeh ?

Cara nak join .. mudah jer ...

Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) ..
tajuk : GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini ..
Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
TU jer laa.. mudah kan ? Paste entri korangkat sini haa...

kenapa aku pilih gambar ni?
dah tentu la pasal tokeh yang buat cadangan ni abg ben ashaari kan
haruslaaaa aku letak gambo dia
aku pun tak reti nak godek2 sangat blog dia tu
dah gambar tu yang aku nampak aku save as je la senang (heheh)

ok, next

blog harian yang aku masuk hari2???
confirm la blog sendiri kan pasal nak update blog pastu tengok ada orang komen ke tak, ada orang tinggal jejak ke tak kan
most blog yang aku masuk ialah blog2 yg ada tinggal komen kat shout dengan komen dan yang ada dlm list follower dan dekat list blogger yang aku ada add kat belah kanan ni
tapi yang biasa memang akan jengah masuk la taip blogspot ni kalau tak kat komputer kat phone blackberry tuh

ada tertinggal lagi satu, kenapa berblog?

hmmm, aku berblog ni sebab ikut-ikutan
tengok masa zaman sebelum wujud facebook
kan ke orang semua kejap2 baca kat blog
g mana2 sikit2 cakap blog
aku dah rasa macam menyampah pun ada tapi nak buat cemana
aku cakap sikit tanya dia kata usha kat blog la

aku pun lama2 terpengaruh jugak laaaa
create jugak la blog
tu yang jadinya sejarah ada blog

aku rasa semua tempat yg ada hosting blog semua aku register
(hahaahhaha...konon2 nak usha la function yg best antara banyak2 blog hoster tu)
dan last2 aku sangkut paling lama dekat blogspot ni lah

ok, cukup dah kot abg ben? chiaooo

22 comments:

mynameismy | March 28, 2011 at 12:02 PM

singgah sini dan folo kamu!;)
kite tlg kelik iklan skali oke!^_^

jom dtg rumah! --> http://mylifesstoryblog.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

lenloy | March 28, 2011 at 12:06 PM

Dari blog encik Ben...salam kenal..semoga berjaya dalam dunia blog

rizaros | March 28, 2011 at 12:07 PM

jom GEGAR..........
salam pkenalan.. jom follow blog sy jgak untuk semangat sy dlm bblog.. heheh :)rizaros.blogspot.com...

Fuuyooh | March 28, 2011 at 12:09 PM

salam kenal.. Datang dari blog abg ben.. hehe

kayyana | March 28, 2011 at 12:23 PM

singgah gegar dr blog BA... jom gegar blog me pulaks yer.

mas saari | March 28, 2011 at 12:25 PM

salam singgah dari segmen BA…
nak tengok gambar mana yang awak pilih dan nak baca sebab apa awak jadi blogger! hehehehe

fashah84 | March 28, 2011 at 12:26 PM

salam ziarah..

semoga maju dlm dunia blogging ni...

faraa halim | March 28, 2011 at 12:29 PM

singgah dri blog bg ben :))

NiSha | March 28, 2011 at 12:40 PM

cam pernah singgah..
nnti singgah lagi ok.. sbb dah folow.. so kene updated selalu..
nnti dtg lagi..
http://heandsheloves.blogspot.com/

nur | March 28, 2011 at 12:55 PM

suka la blog ni.. simple aja..
slamat kenl.

JOM KE: ALL IN ONE

pRiNCe | March 28, 2011 at 1:08 PM

SELMAT BERKENalan..
dtang dari blog bro ben....
saya pun newbiee gak...
tapi tak dapat join...
jom jadi member nak?

c-tea | March 28, 2011 at 1:31 PM

hai datang jenguk geng gegar bersama ben ashaari..hehe...

meh rapatkan ukhuah..lawat melawati..hehe...


http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

Erra Kyra | March 28, 2011 at 1:31 PM

HAI HAJIEMEMASHITE!!
kawan baru dr segmen abg ben...

KENAL KITE TAK?

MESTI TAK KENAL..
SEBAB TU saya DATANG NI..NAK BERKENALAN....^^

im follow u..can U?=D

http://errakyra.blogspot.com

Lulu caldina | March 28, 2011 at 2:40 PM

keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

cik ayin | March 28, 2011 at 4:59 PM

keep blogging :P

solo molo | March 28, 2011 at 6:10 PM

salam singgah dan ziarah...
gegar blogger baru !!!~

Cikin | March 28, 2011 at 11:05 PM

haihaihai .
cikin singgah dari blog BA (:

SyEraa | March 29, 2011 at 12:46 AM

membalas kunjungan...hee happy blogging yaaa :)

Hazrina Erin | March 29, 2011 at 1:35 AM

mari berkenalan^^

jom singgah (:
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/gegar-blogger-baru.html

SiS NaD | March 29, 2011 at 1:49 AM

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... SiS TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN MaLaM2 BuTeR Ni... HeHe!~ NiCe BLoG u HaVe!~ (^_____^)V

mizzkechique | March 29, 2011 at 9:23 AM

salam ziarah...

terjah dan kasi gegar dr segmen BA.. =)

Kay Masingan | April 16, 2011 at 7:04 PM

gegar dari blog BA..keep on blogging ya..jom baca
WASHING MACHINE ATAU TANGAN

Kaki skodeng