MY.TEMPAT

[Monday, August 24, 2015]

tragedi tayar kena paku


kejadian pagi ni masa on the way nak pergi kerja
sedap sedap lalu dekat pohon pohon sakura ni sambil menikmati udara pagi

tak berani nak cakap udara segar sebab bukan udara segar sangat pun
penuh dengan bau asap jerebu dan asap bas

sekali terdengar bunyi lantunan yang tak enak di dengari
"ketek ketek ketek"
dari segi pemanduan tak rasa ada yang pelik tapi dari segi bunyi luaran memang ada bunyi pelik
macam ada benda tersangkut kat tayar
biasanya macam ada kertas tersangkut dengan tayar dek chewing gum durjana

hati pun dah tak sedap sebab bunyinya bila makin laju press pedal minyak makanya bunyi nya pun turut berdentum

cari port berhenti dan berhenti sejenak dan check dekat bahagian tayar depan
bingo!! tayar kena paku deh
mujor tak pancit lagi
terus lah pergi ke kedai tayar berhampiran tapi...

melihatkan jam jarum baru menunjukkan jarum panjang hala ke 11, jarum pendek dekat dengan 8, persis hati, "mana ada kedai buka lagi ni"

park kete depan kedai tayar tunggu buka la jawabnya

hantar wassap dekat bos kata lewat sebab tayar kena paku, tunggu kedai buka

elok dalam 10 minit gitu tunggu kedai pun baru buka separuh teman pun terjah je, try luck kot2 la dia buleh buatkan dulu... tampal tayar tu.. buang paku dan tampal

dia pun mengangguk tanda setuju, dia suruh pulas steering halakan keluar tempat paku tu lepas tu dia capai spanar dan playar sepit tu dia cungkil paku tu keluar dan terus cucuk alat untuk tampal tayar tu

dia masukkan getah tampal tu dan settle, tak sampai 5 minit... Rm5 je tampal tayar, then siap

kalau aku dapat tau sapa punya keroje tabur paku kat jalan tu siap aku paku ataih kepala depa!

1 comments:

Alongxp | September 8, 2015 at 2:57 PM

waaa... ni banyak cepat punya kerja, xyah keluarkan tayar... pantas... saya pernah kena paku, tapi lupa je nak singgah kedai g tampal, masa kena tu masa ontheway dari banting nak ke sabak bernam, tapi lupa nak buat, ada dalam seminggu gak la kot paku tu dok lekat kat situ... hahaha

Kaki skodeng