MY.TEMPAT

[Friday, July 27, 2012]

param here i come

tak reti nak update apa kat blog ni bulan puasa ni
aktiviti rutin setiap petang orang bandar (bandar la sangat)
terjah pasar ramadhan aka param, pasar jadi pa, ramadhan jadi ram, jadi la param

dulu2 mungkin aku boleh cakap param ni orang bandar je yang kemaruk
tapi dah 3/4 tahun kebelakangan ni rupanya orang kat kampung sana nun pun kemaruk jugak asal petang je matttt ko pegi param belikan mak ayam golek, kambing panggang, murtabak mengkasar bla bla bla air biru lemon jangan lupa yek! duit mintak kat bapaknya.hehe
orang kampung pun dah pandai demand tau
ni pun semua gara2 orang bandar yang asal kampung balik ke kampunggggg
tu la cerita dia

so petang ni tak tau lagi menu apa
aku biasanya menu kuih satu set, air macam biasa 1 bungkus, pastu makan berat sket 1, cth roti jala ke, nasi tomato ke, nasi ambang ke. tengok keadaan macammana nanti

apa yang korang paling minat makan bila param ni eh?
tahun ni kat tempat aku macam tak de trend sangat
semua jual campur campur
takde yang special pun
kurang lagi ada la

cuma aku penah pegi dekat bdr baru ampang ada benda baru yang aku nampak
ada kambing golek 2 stall lagi tu, terbaik

0 comments:

Kaki skodeng