MY.TEMPAT

[Tuesday, November 29, 2011]

nazmi faiz player bolasepak harimau muda


mamat ni famous oh sekarang
semua mana yang layan bola semua dok sebut sebut nama si nazmi faiz ni
ni semua gara gara 1st gol yang cantik dan lawa masa game malaysia vs bahrain ahad lepas
aku pun sempat la tengok dari awal sampai habis (saat kekalahan malaysia kena 3 gol dalam masa 15 minit)
dah la kene gol dengan player gantian bahrain no 14 tu
tup2 bukan main terer lak dia ni
lagi satu point yang nak dijadikan cerita yang tak best lagi tu bahrain main dengan 10 orang beb lepas ada salah sorang player dia kena kad merah

aduhai

hati dah berbunga bunga dah masa malaysia leading 2-0
tup tup masa nazmi keluar je 2nd half tu nampak player malaysia dah main macam pada asal yang dulu dulu
defend main main, malas kejar bola, coordination tak ada antara sesama defend
yang si dia harap yg si ditut, yg siditut harap si dia
masing masing dah pancit agaknya

memang marah pun ada tapi apa boleh buat
yang main tu diorang, kita ni penonton je, buat la cara menonton

apapun aku nak ucapkan syabas dan tahniah dekat nazmi faiz atas jaringan yang memang bertaraf tinggi score dari jarak 30 meter dah terus ke bucu

kalau nazmi faiz ni terus train try score dari jarak jauh macam tu target bucu je aku yakin dia boleh pergi lagi jauh

bak kata ada sorang pemanggil era.fm pagi tadi
malaysia ranking 155 dunia bola sepak while bahrain kat tangga 102, jauh kan?
so kita perlu banyak lagi latihan dan pendedahan

cuma perangai lama tu aku tak suka, dah leading main2, pancit
sapa yang slalu follow game malaysia mesti perasan

1 comments:

Siti Zulaikha | November 29, 2011 at 3:37 PM

mmg, itu yg kdg mcm nyampah je tgk dorg main. Syukur masa lwn Indon ri tu menang :)

Kaki skodeng