MY.TEMPAT

[Thursday, July 28, 2011]

top 10 blackberry apps

dekat ofis ni tengah pesta blackberry
ramai yang tengah happy dapat blackberry
dan masing2 dok tanya apa nak install eh
apa nak install eh

so kat sini aku share la sikit most apps yang digunakan oleh orang2 yang ada pakai blackberry ni

facebook
ni wajib la ni kalau ko ada akaun facebook, tapi kalau tak pernah dengar facebook tu apa memang tak wajib la ni

twitter
ni pun lebih kurang macam facebook jugak, serupa jugak, kalau takde akaun twitter ni memang gagal la jawabnya
aku pun twitter ni agak kureng sket, aku lebih kepada facebook sebenarnya

foursquare
ahha! foursquare ni memang hot la kan, ayat yang biasa digunakan oleh geng2 foursquare ni, "ko dah check in?" pastu "sorry, aku dah rampas title mayor"
aku tak tau nak category apa foursquare ni kan, nak kata bukan game macam game, tah, layan je la

whatsapp
ok, apps ni gunanya macam ko nak bbm jugak la
tapi yang ni gunanya macam bbm tu tapi ko boleh bbm dengan orang yang bukan blackberry
maksudnya dengan geng android, geng iphone, ni la makan dia, yang ni install then nak add kawan kita tu pakai phone number

quickpull
ni sangat penting beb bila ko pakai blackberry
sebab blackberry ni tak boleh nak restart kan
nama tepon canggih tapi nak restart pun tak boleh, cara manual ko kene removekan battery then masuk balik battery tu la cara restart dia, so dengan apps ni ko cuma hantar command nak restart tu pakai apps quickpull ni dan ada option lain jugak dimana ko boleh set schedule nak restart pukul berapa

salatmk
apps ni yang bagusnya dia untuk waktu masuk solat, ko boleh set dia nak azan bila masuk waktu, sangat berguna, moden moden jugak, amal ibadat kene la buat jugak pasal kewajipan sebagai orang Islam kan

dropbox
yang ni aku boleh kategorikan apps baru jugak la
apps ni ko masuk file dari pc ko ke dropbox and ko boleh baca file tu dekat blackberry tanpa transfer thru bluetooth ataupun cable, dia via internet
kat pc tu kene install dropbox jugak, memang recommended

tunein radio
kepada peminat tegar yang rajin dengar lagu, aku ni tak berapa sangat, biasa2 je kalau tengah menunggu kat kaunter, beratur panjang baru guna, ko boleh dengar radio era ke, hot.fm ke, sinar ke...yang ni pun via internet

buat masa ni tu je la kot, kot ada sapa nak tambah komen sajaaaaa

0 comments:

Kaki skodeng