MY.TEMPAT

[Thursday, December 26, 2013]

Syasya macam comel di #era.fm

0 comments

eh macam comel je macam cantik je macam comel je macam cantik je
tengok gambar ni tengok mmg macam comel macam cantik je si syasya ni
patut la ray #era.fm bukan suka main nyendeng lagi dekat syasya ni
kemain ko syasya yek
jangan gatai gatai ye

untungla dah popular sekarang syasya
jangan lupa abang tau

macam cantik je macam comel je

sumber: fb #era.fm

Bahasa banglasia

0 comments

edisi terkini bahasa banglasia
mari kita saksikan
kalau vaham itu vahasa vanglasia/banglasia kasi angguk itu kavala

ini cerita vasal tendas yewam

tukar roti???? pejadah tukar roti? wakakak... aku paham, korang paham tak? hahahaha

cilake punye banglasia


[Monday, December 23, 2013]

ios7 jailbreak

0 comments


Drama disebalik iOS 7 Jailbreak

1. 22/12/2013, team Evad3rs umum di twitter diorang dah release first version evasi0n7, tool untuk jailbreak iOS 7.0 - ios 7.0.4

2. Berita ini mengejutkan ramai pihak, kerana tiada khabar berita, tiba2 saja dah release jailbreak baru ios 7

3. Kenapa tak tunggu Apple release iOS 7.1 ? Bagaimana jika Apple dah tutup exploit dalam iOS 7.1 nanti? Kenapa evad3rs rushing release jailbreak?

4. Malah, Saurik, lelaki disebalik pembangun aplikasi Cydia, Winterboard etc juga terkejut kerana Evad3rs telah release ios 7 jailbreak tanpa inform Saurik terlebih dahulu

5. Saurik juga membuat pendedahan, Cydia di dalam evasi0n7 versi 1.0 merupakan versi tidak rasmi dan belum betul2 stabil kerana Saurik belum memasukkan lagi beberapa fixes untuk iOS 7

6. Awal pagi tadi didedahkan juga, tool evasi0n7 mempunyai aplikasi tersembunyi yang akan diinstall secara automatik di iDevices yang menggunakan Chinese Language sebagai bahasa default

7. Aplikasi tersebut dikenali sebagai TaiG, atau alternatif bagi Cydia cuma ia dikhaskan untuk Chinese consumer

8. Menurut iDownloadblog, team Evad3rs dah buat deal dengan syarikat China yang mengendalikan TaiG, untuk integrate TaiG bila mana pengguna China jailbreak idevices mereka menggunakan tool Evasion7.
 Deal dengan TaiG dikatakan bernilai sangat besar (rumor : $1 Million USD) dan adalah deal yang sangat penting bagi team Evad3rs (siapa yang mampu resist 1 juta USD kan?)

9. Malangnya, komuniti jailbreak merasa terkilan kerana tidak diberitahu mengenai TaiG sehingga ia dibongkar awal pagi tadi. TaiG juga dikatakan mempunyai 'security risk' kerana data boleh dibocorkan kepada pihak ketiga tanpa pengetahuan pengguna itu sendiri

10. Pengguna evasi0n7 yang tidak menggunakan Chinese language tidak mempunyai TaiG tetapi adalah difahamkan jailbreak versi awal ini tidak digalakkan guna kerana belum betul2 stabil.

11. Rumor juga mengatakan, evad3rs terpaksa release jailbreak lebih awal daripada perancangan kerana ada 'team lain' yang sedang berusaha untuk release jailbreak iOS 7. Nama2 yang disebut ialah team Saurik dan Geohot.

12. Tl,DR (terlalu panjang, tidak dibaca) jailbreak iOS 7 kali ini release terlalu awal kerana ada politik dan agenda di sebalik komuniti jailbreak. Yang jailbreak awal, kalau ada bugs, crashes etc, terpaksa sabar dulu kerana itu pilihan anda sendiri. 

13. Nasihat daripada kami, macam dalam post before ni, tunggu jailbreak stable dulu baru buat. Agak tak best jugak, bila dapat tahu jailbreak kali ni release terlalu cepat sebab ada agenda di sebalik tu.
Sumber: twitter Saurik dan idownloadblog. Ditaip menggunakan iPad, maaf jika ada typo or words yang tak jelas.
Update : Evad3rs sudah disable automatic installation TaiG menggunakan tool evasi0n7.

yg suspen data peribadi tu... kene no akaun password semua tu... serrram
aku decide not to jailbreak at the moment


tunggu stable

Isteri pukul suami

0 comments


bini pukul suami?
gila punya berita
punca tak beli sarapan
tak logik
aku rasa ada cerita dah lama dendam kesumat ni
takkan la bini nak pukul suami suka suka je kan
tu pulak pasal sarapan je pun

tak patut tak patut

[Sunday, December 22, 2013]

My dropbox

0 comments


I am certified dropbox guru now!
Dahsyat tak??
Macam best je gelaran dropbox guru
Aku dapat 48gb space free tu
Thank you dropbox
Masa untuk mengupload ke dropbox

[Friday, December 20, 2013]

Nooraida diceraikan

0 comments





Siapa kenal nooraida?
dia ni yang heboh dengan adi putra tu la
skandal gambar ehem ehem dengan adi putra sampai satu malaysia tahu kes dia dua orang ni

baru terbaca rupanya nooraida dengan suami dia amiruddin dah bercerai talak satu rupanya
diorang cerai 19 disember 2013 pukul 4.30am
fuh pukul 4.30 pagi tu apa tak boleh tunggu siang hari ke
ntah la hal dalaman diorang tu

ohhhh nooraida

jom kita tengok petikan berita tu

Ahli perniagaan Amiruddin Othman, 56 mengakui telah menceraikan isterinya yang juga merupakan wanita yang dikaitkan dengan isu skandal pelakon Adi Putra, iaitu Nooraida Abdul Mutalib, 30, dengan talak satu pada 19 Disember 2013.
Hal tersebut telah didedahkan sendiri oleh Amiruddin ketika ditemui pihak media di hadapan Jabatan Peguam Negara, Putrajaya, hari ini.
"Saya telah menceraikan dia (Nooraida) dengan talak satu pada jam 4.30 pagi di rumah kami di Johor Bahru. Kami bercerai secara baik.
"Walaupun kami sudah tiada ikatan apa-apa, tapi kami berdua telah bersetuju untuk menegakkan kebenaran. Ini kerana ketika perkara itu berlaku, kami masih lagi suami isteri dan selama empat bulan ini maruah saya telah tercalar", jelasnya sambil menahan sebak.

[Thursday, December 19, 2013]

Linda Onn kahwin kerabat u

0 comments

Tu dia, akhirnya Deejay radio terkenal selebriti Linda Onn bakal menamatkan zaman bujangnya
cewah ayat macam paper

tahniah ah kak Linda Onn
tak nak jemput i ker, rumah dekat dah tu

Sumber: Oh! Media

Iklan sebelah tu
tak habis habis lagi ke kes adi putra tu.. hik hik

Dato Siti Nurhaliza comel

0 comments

macam comel je macam comel je
comel pulak tengok gambar dato siti nurhaliza ni


kalau dato siti buat video parody macam comel pun mari gak ni
sekejap aku call dia
ekeke

Powerbank capacity

0 comments

Kisah seorang penjual powerbank dan customer beliau
mari kita ikuti


nampak tak permainan dia kat situ
powerbank ko berapa gib?

dik powerbank tak pakai gib dik
dia pakai mah

lagi satu dik, bukan gib dik tapi gig dalam sebutan atau dalam tulisan gb

macam-macam hal, macam-macam ragam manusia
sapa la dia punya cikgu ajar gib

[Wednesday, December 18, 2013]

From my desk #bahasa banglasia

0 comments

Rosak bahasa malaysia kita di banglasia kan dek mat mat bangla la ni
sampai masuk parlimen dan gaduh gaduh lagi
mana pegi agensi penguatkuasaan
tanda tanda nama yang macam ni patut pihak berkuasa turunkan dan ambil tindakan
merosakkan bahasa dan bangsa

apatah lagi kalau budak budak kecil yang baru nak belajar membaca dan mengeja

salah siapa?


From my desk #Sambutan tahun baru ambang 2014 putrajaya

0 comments

Awal gila depa iklan kan
tak sangka tinggai lagi berapa hari je lagi nak masuk tahun baru 2014
ramai dah heboh dekat whatsapp jangan masuk toilet pada malam 31/12/2013 takut keluar toilet dekat tahun baru
macam-macam la depa ni, ada je idea depa ni

Nah sapa yang duduk dekat area putrajaya dan sekitar boleh la melepak tengok bunga api dan persembahan artis malam 2013 nak masuk 2014 nanti


Ambang 2014 Putrajaya
Tuesday, December 31 at 8:30pm
Dataran Putrajaya Presint 3 in Putrajaya, Wilayah Persekutuan, Malaysia
Barisan artis: M.Nasir, Jamal Abdillah, Soo wincci, Sweet Charity dan ramai lagi


From my point of view #nasilemaksotong

0 comments


Sedap oo nasi lemak sotong ni
All time favorite aku ni
Hari ni tak berapa sihat sangat
Kena selsema yang agak teruk

From my desk #menteritol

0 comments

Ada ke patut YB yang yang sepatutnya membela rakyat mengeluarkan statement macam ni
teman bukan nak kondem menteri ni tapi jawapan tu biarlah jawapan sebagai seorang rakyat
ayat ni macam bongkak sangat

apa YB ni ingat semua jalan bertol tu ada laluan alternatif ke? turun padang YB
dengar rintihan rakyat

kami ni cacing


From my desk #Tolkesasnaik

0 comments

Patut ke tol kesas naik bila mana ada untung
Pelik

Dah cukup terseksa dengan keadaan ekonomi sekarang


Kaki skodeng