MY.TEMPAT

[Thursday, August 30, 2012]

budak sekolah romen

0 comments



adu,apa nak jadi kat budak2 ni
tengok gaya gambar ni memang macam dia ambik gambar skodeng budak skolah ni beromen
tak tau apa kesudahannya ni

samsung galaxy note 2 pulak dah

0 comments



belum sempat nak terkinja2 tup2 dah keluar lagi model baru
kali ni samsung galaxy note 2
apa lagi sapa yang pakai note 1 tu kena la tukar kan
sapa yang pakai note 1 tu tau la pasal apa nak kena tukar ke note 2 ni
performance wise note 2 ni better than note 1

ni spec galaxy note 2
1.6GHz quad-core Exynos processor
2GB of RAM
5.5-inch Super AMOLED HD1280 x 720 display
Size: 80 x 151.1 x 9.4mm thin
Weight: 180 grams
16/32/64GB on-board memory
microSDHC support of up to 64GB of additional storage
2-megapixel front cam
8-megapixel rear cam
HSPA+ support
4G LTE connectivity (in selected markets)
Bluetooth 4.0
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Wi-Fi Direct
USB 2.0 support
A-GPS and Glonass support
3,100mAh removable battery
Android 4.1 Jelly Bean with TouchWiz
Redesigned S Pen with better grip and rubber tip

tak tau la bila nak sampai market malaysia ni
harga pun tah berapa laa

sila sila lah menabung dari sekarang yek

Siren kereta polis baru @ Damansara

0 comments

Wah dapat siren baru
Canggih la tadi dia pasang warna warni macam lampu lip lap

Sent from BlackBerry®

speedtest.net

0 comments


meh tengok speedtest aku semalam
yang ni sebelum


tak lama kendian test lagi speedtest ni jadi gini lak
uishhh aphal ni?
speedtest ni saje nak pancing aku tau

tungguuuu

[Wednesday, August 29, 2012]

Nasi ayam lemon @ pakli summit

0 comments

Lunch kite tadi
Biasa2 aja
RM8.90

Sent from BlackBerry®

[Tuesday, August 28, 2012]

Puding roti @ Ampang

0 comments

Petang2 sayup2 macam gini elok makan puding roti macamni
Terbaik

Resipi google je dekat myresipi

Sent from BlackBerry®

Lepas makan kerepek kita makan aiskrim pulak @ Ampang

0 comments

Aiskrim magic nama dia
Nikmat

Sent from BlackBerry®

Kerepek pisang tanduk @ Dengkil

0 comments

Tengah2 lapar ni kena kerepek macam ni sedap
Nak2 dgn cuaca baru lepas hujan ni lagi lah
Kerepek pisang tanduk ni sekilo je aku beli
Ok la tu

Sent from BlackBerry®

Telur separuh masak @ Dengkil

0 comments

Mulakan hari dengan breakfast
Pagi ni masak telur separuh masak kasi badan kuat dan dapat protein
Senang dan kacang je masak telur gini
Ambik telur masuk dalam air pastu boil sampai air menggelegak terus angkat dan biar kejap dalam seminit pastu kasi pecah ini telur

Pastu nak sedap lagi macam biasalakan titik sikit kicap utk tambah masin sket

Kat rumah aku ni memang apply kicap kipas udang yg manis ni je
Sedapp oo

Jemput makan

Sent from BlackBerry®

[Monday, August 27, 2012]

Dato Seri mana pulak nak berkawan ni

0 comments



Ah sudah
Sapa punya kawan punya kawan ni
Dato Seri lagi tu

Sent from BlackBerry®

KFC with samsung R camera @ USJ

0 comments















mengetest camera samsung galaxy R member
snap gambar KFC snack plate
boleh tahan sharp gambar dia ni 5mp
yg ni aku snap tanpa flash
pakai natural light florescent je

yang bestnya camera ni dia ada focus
dekat camera tu touch dekat mana tempat yg kita nak focus tu nanti camera tu akan focuskan
memang terang la gambar dia beza blackberry cap ayam aku tu kan
kalau perasan bahagian yg difokus tu agak terang dari bahagian lain
bahagian yg agak gelap tu luar fokus, bahagian yg terang tu area yg difokus

hehe

Sent from Galaxy-R

HOT NEWS! The GCB is back!

0 comments

HOT NEWS! The GCB is back!

Savor great moments with the taste of a grilled whole chicken thigh, topped with groovy chargrill sauce and gorgeous iceberg lettuce, sandwiched between a gloriously toasted, warm sesame seed bun.

The GCB. It’s good to be back.



don't know whats the price but I must say I must try this because of the fries u know
i'll post if get the chance to taste this using duit raya money.hehe

the not so good part about this is its only available from 11am - 4am only, it should be made available 24hours rite

till then Happy fasting for least 2 more days and Happy Hari Raya and Maaf Zahir and Batin. Safe journey to hometown.
I'll be back to tjg karang tomorrow

Enak rasa kari daging kucing @ Damansara

0 comments

Oi,WTHeck la wey kari daging kucing ni?
Aku ingatkan salah baca tadi ni
Rupa2nya betul kari daging kucing
Aku ingat propaganza je
Sekali memang betul beb

Ni aku baca dari paper sinar harian,muka depan sinar lagi ni
Tak caya pegi beli

DAGING kucing memang enak dimakan, malah lebih lazat apabila dimasak kari,” kata Jimmy , pemuda berasal dari Myanmar.

Tidak kelihatan sebarang reaksi jelik di wajahnya, melainkan hanya senyuman manis sedangkan wartawan Bicara Isnin Sinar Harian hampir pitam mendengarnya.

Hari berkenaan, kami berkunjung ke rumah sewa Jimmy di Perak selepas mendapat maklumat pemuda tersebut dan rakan-rakan serumahnya adalah penggemar daging kucing.

Tetapi sayang, kerana ketika kami datang, hanya Jimmy berada di rumah manakala rakan-rakannya yang lain pergi ke kuil di Ipoh dan Jimmy tidak tahu waktu mereka pulang.

“Daging kucing yang dimasak kari sangat enak dicampur cili supaya lebih pedas,” ujar Jimmy. Aduhai, tekak kami yang haus kerana berpuasa serta-merta bertukar loya tatkala membayangkan pemuda tersebut mengunyah daging haiwan itu.

Lalu kami tanyakan kepadanya, tidak kasihankah memakan haiwan comel itu? Jawabnya, sudah menjadi kebiasaan orang Myanmar menjadikan kucing sebagai lauk.

Kucing menjadi makanan biasa oleh penduduk kampungnya di Yangon, sama seperti arnab, anjing dan kura-kura.

“Jika di kampung saya, kucing menjadi lauk kebiasaan. Malah dagingnya selalu dimasak menjadi hidangan lazat di dalam majlis keraian. Kami akan berkumpul beramai-ramai dan menikmati daging kucing,” ujarnya sambil menyifatkan bukanlah perasaan pelik ketika memakan daging kucing.

Menurut Jimmy lagi, daging kucing sama enak seperti arnab dan hanya dimakan oleh orang lelaki kerana dipercayai untuk kekuatan tenaga dalaman. Manakala, golongan wanita tidak memakan daging kucing.

“Oh, begitu. Ini bermakna, di kampung kamu itu, kucing dipelihara untuk dijadikan makanan,” soal kami sambil difikiran terbayang kucing panggang seperti yang diceritakan orang.

Jimmy mengangguk sambil tersenyum. Dia sudah tidak takut dan kini lebih selesa bercerita. Ujarnya, dia sudah tujuh tahun tinggal di Malaysia dan bekerja sebagai buruh kontrak di kawasan pembinaan berhampiran.

“Rakan-rakan serumah kamu makan kucing,” tanya kami lagi.

“Ya. Rakan-rakan serumah saya juga menggemari daging kucing. Mereka selalu membawa daging kucing balik ke rumah untuk dibuat lauk yang enak,” ujar Jimmy . Lagi sekali, tekak kami menjadi ‘kembang’.

“Mereka beli kucing itu?” kami memancing satu persoalan.

“Oh, tidak,” jawab Jimmy. Kemudian kami berdua saling berpandangan dan memperoleh jawapan sendiri di atas perbualan singkat dengan pemuda Myanmar itu di saat matahari sedang berada di tengah-tengah langit.

Cuba tengok dekat caption last tu kat mana dia beli daging kucing tu, dia jawab "Oh, tidak" (aku rasa mesti dia cakap dalam bahasa myanmar). tau tak apa maksud dia?
Maksud dia,dia dapat daging kucing tu free tau dak
Sapa2 yang bela kucing tu simpan la jaga elok2 kalau ada jiran myanmar ni
Gila kentang ah

Sekali bila aku snap gambar ni kan perasan tak?
Iklan bawah tu

Pesanan pihak penaja,

"Isteri HEBAT,Suami terTAWAN"

Habisla para suami kena tawan,hehe


Sos: kari daging kucing

Sent from BlackBerry®

Treler panjang buat hal @ Damansara

0 comments

Buat hal la dia ni
Dah tau awok tu trelar panjang nak juga menyelit dalam jem ni
Apa salahnya awok tu tunggu sebentar baru jalan

Tak menyabor awok tu drebar trelar

Sent from BlackBerry®

Semangat merdeka budak sabah @ Damansara

0 comments

Wah,bersemangat dia ni sambut merdeka wok
Tengok la bendera kat moto dia wok
Meriah,aku tengok motor sebelah dia usha dengan jelesnya

Lagi 4 hari countdown 31 ogos 2012

Apa tema merdeka tahun 2012 ni yang sebetulnya?

Sent from BlackBerry®

[Friday, August 24, 2012]

Breakfast mcdonalds GCB @ Bandar Shah Alam

0 comments

ni yang menjadi idaman ni
crinkle cut fries
memang sedap,puashati

aku pun tak tau macammana sesat ambik gambar macam ni
tak ingat angle mana aku ambik ni

ni lah dia burger mcdonalds GCB yang ditunggu tunggu tu
akhirnya ada juga rezeki kurniaan ALLAH untuk menikmati mcdonalds GCB ni
sedap tu memang sedap
daging burger ayam tu rasa pedas2
kalau sesapa makan tu tak payah letak sos cili pun takpe
letak mayonis dengan cheese,peh lazattt
bawak la mayonis sendiri yekkkk

Kejadian:
Keluar pegi jumpa orang kejap dekat mcdonalds seksyen 2 shah alam tu, ala yang mcd dekat roundabout dekat dengan UITM main campus shah alam tu la
Kebetulan juga masak aku masuk parking terserempak Dato Sahol VC UITM masuk kete myvi dengan sorang pempuan dukung anak,maybe tu anak dengan cucu dia kot

1st fast food after ramadhan terus terjah mcd u

Yang bestnya tang GCB ni crinkle cut fries dia ni la,mmg feveret ni

Jemput tengokk

Harga GCB regular set ni dalam RM13+ tak silap

GCB stand for Grill Chicken Burger, so takyah harap la keluar edition daging, jenuh mcd nak tukar nama GMB

Sent from BlackBerry®

[Thursday, August 23, 2012]

Spectrum @ Ampang

0 comments

Wah hebat spectrum ampang sekarang
Aku baca banner tulis akan dibuka 36 lane bowling sama 7 hall cinema

Tak sangka lak
Walking distance lak tu

Abihla duit

Sent from BlackBerry®

[Tuesday, August 21, 2012]

Geng baraan @ Tanjong Karang

0 comments

Tradisi yang masih diteruskan
Baraan dari rumah ke rumah

Ni pun sebahagian motor dah blah gerak pegi rumah depan
kalau tak memang penuh la laman rumah ni sampai ke jalan nun

Meriah raya gini

Sent from BlackBerry®

[Sunday, August 19, 2012]

Baju raya @ Tanjong Karang

0 comments

Solat raya dah settle
Kita tukar bajuuuu!

Hehe

Habisla ni panas
Sendiri beli warna hitam

Nak pegi jalan dah kejap lagi ni

Sent from BlackBerry®

Selamat hari raya maaf zahir batin @ Tanjung Karang

0 comments

Tengah standby nak ke masjid solat hari raya
Tadi malam pukul 1 dah blasah makan ketupat rendang semua hehe
So pagi ni tak makan,minum je
Pegi solat raya dulu pastu balik kang baru blasah makan

Selamat hari raya maaf zahir batin semua!

Sent from BlackBerry®

[Saturday, August 18, 2012]

Dapat kad raya dari dun permatang @ Tanjong Karang

0 comments

Ada lagi orang bagi kad raya
Kad raya dari dun permatang

Duit raya takde ke YB.hehe

Sent from BlackBerry®

[Friday, August 17, 2012]

Gula gula kapas @ Kapar

0 comments

Kalau siapa biasa lalu jalan dari meru nak keluar ke kapar akan perasan penjual gula gula kapas ni kat tepi jalan

Aku tak beli pun tapi aku ingat dekat setahun jugak aku nampak depa ni meniaga gula gula kapas kat tepi ni

Sent from BlackBerry®

Lori hantu

0 comments

Lori ni bahaya betul,kejap kiri kanan kiri kanan
Dah la aku duk belakang dia tak ada signal tak ada apa selamba dok potong kereta lain

Masa ni meter aku dah 110 bayangkan je la lori ni kat depan berapa laju pulak lagi dia naik bukit lagi tu

Ni aku capture dekat simpang exit ke setia alam

Sent from BlackBerry®

Baju melayu murah @ Kuala Selangor

0 comments

Baru nak cari baju melayu
Kalau ada,ada lah baju melayu tahun ni
Kalau tak ada,pakai tshirt dgn kain pelikat je lah jawabnya

Baju melayu saja yg kat depan tu rm15 je beb ada diskaun nak dekat raya ni

Sent from BlackBerry®

[Wednesday, August 15, 2012]

Ketupat pulut serunding sambal ikan bilis @ Damansara

0 comments

Orang memberi kita merasa
Rezeki jangan ditolak
Santapan buka puasa hari ni

Yeyeh!

Geng2 ofis main masak2 dari siang tadi dan ni la hasilnya. Ni cuma sebahagian kecik je ni. Sebahagian besar sedekah hantar kat rumah anak yatim gombak

Sent from BlackBerry®

pemandangan highway

0 comments

pemandangan yang bakal kita tengok lagi beberapa hari lagi
tak sanggup lagi akuuuu

aku kalau nak cerita pasal sangkut kat highway ni memang serik la kan
ni aku nak cerita ni
2 tahun lepas kami balik pekan pahang dari kl
gerak lepas sahur kot dalam pukul 4.30 gitu keluar sampai dekat uia gombak jalan cam ok je
lepas tol gombak pun ok je
elok je lepas bayar tol ada 1 jpj timbang tu dah start jem
ah sudah!
aku ingat maybe depan tu ada accident ke la kan
sabar dulu ikut je jem
sekali nah kau dari situ jem dia sampai petronas yg lepas karak tuh
gile la panjang
memang berhenti kat petronas tu kasi kete rehat kaki pun dah kejang
bayangkan dari lpas tol gombak tadi tu nak menyampai ke petronas tu 4 jam
gile laaa
bila ingat ingat balik


tak sanggup aku nak hadap lagi jem yang macam gini
ada yang sanggup??


ni kat tengah2 lebuhraya ni jem gini ni
gile mencabar

kepada yang balik karak tu aku ucapkan good luck la kat korang and happy driving
tahun ni aku raya dalam selangor je hehe
secoit je destinasi aku tapi tu pun tak tentu lagi tu

korang jangan balik hari jumaat tau kalau nak hala ke kuala selangor tu
aku nak lalu dengan tenangnya...haha

akhir kata selamat hari raya maaf zahir batin utk semua

Kuih raya Ekin Mawi @ Dengkil

0 comments

Ni la dia kuih raya yang teman ambik dekat ekin mawi smalam

Yg hijau tu kuih makmur moden la kot,warna hijau lak,yg sebelah dia tu of course la tat nenas

Kuih ni mak ekin yang buat ni

Sent from BlackBerry®

Willy Satay @ Kajang

0 comments

Malam tadi ada ambik kuih raya dekat ekin mawi kat bangi
Lepas settle tu balik singgah willy satay dekat sg ramal junction food court
Kedai member aku ni

Dia ada 2 branch, 1 dekat kajang sg ramal ni lagi satu dekat dalam bangi sana
Satay dia ok gemuk2 cuma kuah dia kat sini macam cair sket, nnt aku roger kawan aku tu
Satay dia mmg better than haji samuri

Taktik dia mcm ni beli satay samuri 10 cucuk pastu mntk kuah lebih pastu makan dengan satay willy ni baru kena
Selain dari willy satay ni ada jugak kdai lain kat foodcourt ni, ada western, mee udang pastu yg jadi feveret jugak kat sini ada burger bakar abang burn. Aku tak oder burger bakar tu pasal kenyang lagi pun maybe lainkali la kot

Dalam pukul 10.30 chow balik. Bukan chow kit. Hehe

Sent from BlackBerry®

Kaki skodeng