MY.TEMPAT

[Thursday, March 31, 2011]

mcdonalds big breakfast hunt

0 comments

ni cerita pagi tadi la ni
kalau tengok entry ni, ha ni kesinambungan entry yang itu lah

tengok ni, kupon dah standby cantik punya


macam ni kisahnya
tadi tu kan member tu tadi dia tak dapat nak beli
so bila sampai ni ingatkan dah putus asa habih rupanya dia ajak try dekat taipan usha line kat situ kot2 la takde orang kan

apa lagi, aku pun positif je, jom aje

pegi la ke mcdonalds taipan tu
masuk2 je simpang nampak dah mcdonalds tu
nahhhhhh

can u believe it? believe it, hari ni last day

tak dapat jugak aku merasa big breakfast ni
dah bukan rezeki gamaknya

sudahnya tau kitorang ke mana?

santapan tengahari di garden cafe

0 comments

ni lah dia santapan tengahari tadi ni

ni nama dia kung po chicken

ingatkan nasi putih rupanya nasi goreng
nak cancel tak boleh
hadoi, nasib baik la aku ni jenis makan jer tak kisah
makan je lah, rezeki dah ada depan mata
tak reti nak minum air apa kat garden cafe ni
pasal air mineral pun RM2

jadinya lepas makan cari air kat giant je, ada la dalam 5 langkah sampai giant tuh, beli coke dengan aiskrim coklat vanila ni

sedap woh aiskrim ni

ngidam mcdonalds big breakfast

0 comments

hadui
bila la nak dapat merasa mcdonald big breakfast ni
pagi ni konon2 kawan aku pegi beratur dekat mcdonald setia alam dari pukul 6.45am sampai 7.30 dia dah putus asa
sudahnya dia on the way ke office je

ni dah percubaan kali kedua ni

hari ni last day offer voucher mcdonalds beli RM5 tu dapat 2 big breakfast

melepas la nampak gaya macam ni...

esok jangan lupa ada offer dekat manhattan fish market tau
murah betul set fish and chip tu
memang dia akan offer sehari je untuk esok
untuk pengetahuan kene makan kat kedai dia jugak
tak boleh nak tapau
normal price RM15.90 kalau tak silap
offer esok RM6.99, kalau kira balik dari harga asal, kalau buat separuh harga pun still tak dapat RM6.99, dia akan jadi RM7.95 sepatutnya

so, murahkan?

nak tau details terjah/klik je manhattan fish market fish and chip offer

[Wednesday, March 30, 2011]

churp churp

0 comments

hmmmmm
takde churp churp kan dalam blog aku ni
macammana eh konsep churp churp ni
(bunyi macam nak bercium jer, chup** chup**)

hahahah

sapa yg ada tutorial churp churp ni tolong la share kat comment hek

they say 1st april is xxxx, but.....there's something

1 comments

they say 1st april is april fools day, but.....there's something going on behind it on that day
do you know what?

lets see what is it

its something special offeted by manhattan fish market to us!
its something that they might not offered to us before
this is something...
and this one is not april fools
this is how you want to celebrate your april fools day
just treat yourself or your loved ones with this
its just RM6.99 only
the normal price would go up to RM16
so, with the same of price with this celebration
you can get almost 3 dishes with this price

so, tell them, tell your friends
on this date, don't forget... 1 April aka this Friday
just this day

hopefully the restaurant will not blow up
and maintain the good customer service
hopefully

me? not sure yet
in my heart yes i want to go
but on the actual scenario, i'm just not sure whether i can make it or not

DECO DECO BENG BENG BOONG!!

3 comments

apa2 hal kene letak ini banner dulu
kalau tak kang disqualified


amacam geng2 abg ben, ok tak blog aku yang tak otai ni?
kalau nak join skaki jom ler, klik je kat gambar tu sampai la korang kat blog abg ben

layan video nih, deco deco deco!

thanks sangat for your support

7 comments

muka lega dah siap data entry

aku rasa terharu lak hari ni masuk belog
tengok2 rasa macam ramai yg komen entry data entry semalam tu
padahal berapa kerat je
tapi aku rasa terharu sangat kat nkorang nih

thanks la sesangat!

ni lah antaranya, g la lawat

SyEraa - http://kosebukpehal.blogspot.com
Aina - http://cahayamata123.blogspot.com
Adzriel - http://adzriel.blogspot.com
Solo molo - http://solomolo.blogspot.com
Shah - hihihi

dah macam abg ben lak aku rasa letak link cenggini
apapun layannnn

[Tuesday, March 29, 2011]

akhirnya

7 comments

lega dah aku ni sekarang ni
siap jugak keje-keje data entry
gila ko kene buat data entry beribu2 data
aku dah sampai tahap menyampah tengok data2 ni

tapi alhamdulillah siap jugak walaupun sambil2 blogwalking
bukan apa, bila aku tengah stress tu
aku pun blogwalking baca korang punya cerita lega sikit stress aku tu
sib baik laaa ada blog korang2 ni

kalau tak mau aku masuk hospital
serius, memang aku ada rasa nak masuk spital je buat data entry ni

akhirnyaaa siap jugak

lega!

[Monday, March 28, 2011]

Gegar Blogger Baru! Abg Ben Ashaari

22 comments


wajib la letak gambo tuan punya yang create cadangan ni
aku baca2 je aku rasa la, aku feel la memang aku layak ni
(tak tau la kalau aku perasan ke kan)
tapi memang mata aku nampak gitu, kui 3x

ok, apa nak kena buat nih???

Aku nak mulakan dengan blogger yang punya pendapatan FOLLOWER kurang dari 500 !! Diulangi , 500 kebawah .. 99 , 98 dan seterusnya .. okeh ?

Cara nak join .. mudah jer ...

Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) ..
tajuk : GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini ..
Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
TU jer laa.. mudah kan ? Paste entri korangkat sini haa...

kenapa aku pilih gambar ni?
dah tentu la pasal tokeh yang buat cadangan ni abg ben ashaari kan
haruslaaaa aku letak gambo dia
aku pun tak reti nak godek2 sangat blog dia tu
dah gambar tu yang aku nampak aku save as je la senang (heheh)

ok, next

blog harian yang aku masuk hari2???
confirm la blog sendiri kan pasal nak update blog pastu tengok ada orang komen ke tak, ada orang tinggal jejak ke tak kan
most blog yang aku masuk ialah blog2 yg ada tinggal komen kat shout dengan komen dan yang ada dlm list follower dan dekat list blogger yang aku ada add kat belah kanan ni
tapi yang biasa memang akan jengah masuk la taip blogspot ni kalau tak kat komputer kat phone blackberry tuh

ada tertinggal lagi satu, kenapa berblog?

hmmm, aku berblog ni sebab ikut-ikutan
tengok masa zaman sebelum wujud facebook
kan ke orang semua kejap2 baca kat blog
g mana2 sikit2 cakap blog
aku dah rasa macam menyampah pun ada tapi nak buat cemana
aku cakap sikit tanya dia kata usha kat blog la

aku pun lama2 terpengaruh jugak laaaa
create jugak la blog
tu yang jadinya sejarah ada blog

aku rasa semua tempat yg ada hosting blog semua aku register
(hahaahhaha...konon2 nak usha la function yg best antara banyak2 blog hoster tu)
dan last2 aku sangkut paling lama dekat blogspot ni lah

ok, cukup dah kot abg ben? chiaooo

selamat hari isnin

0 comments

apa khabar korang semua
amacam hari isnin?
sonok?

apa aktiviti korang hari ni
aku macam biasa la terconggok kat ofis ni

tak kerja takde duit kan

apa pun semoga hari ni membawa keberkatan kepada kita semua

[Friday, March 25, 2011]

masih mengantuk

0 comments

aku pun tak tau apa kene dengan aku hari ni
ni aku baru nak start buat keje sikit kat komputer ni aku dah rasa mengantuk balik
then hidung ni pulak tengah running nose... selsema

nampak gaya macam ni kena tidur jugak la macam ni
kasi badan rest

Ngantuknya

0 comments

Ngantuk gila aku pagi ni
Ni semua ubat selsema punya pasal
Means aku tak cukup tido yg diperlukan utk ubat ni habis rolling dalam badan ni

Ye la, pkl 2 baru tido layan cite rango tu
Tak tau celah mana yang menarik cite rango tu
Bosan je aku tengok

Apapun alhamdulillah pasal selseme aku macam ok je ni
Hopefully lasting le

Pagi ni breakfast kuih je
Karipap
Tapi karipap dia amat la pedas
Aku yg tahan pedas ni pun rasa pedas
Ni mesti pakai cili kering ni
Pedas sangat
Sampai ke hidung

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

[Thursday, March 24, 2011]

Toyota Prius Hybrid

0 comments


Smart seh toyota prius ni
Ni version hybrid
Bila la nak merasa pakai kete ni

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

video panas dato seri anwar pkr?

0 comments

ntah la ye ke tak
aku ambik konsep tunggu dan lihat je
ni ke video panas dato seri anwar tu?

ambik dari agendadaily

[Monday, March 21, 2011]

sup ketam hidangan tengahari ini

1 comments

telah tukarkan ini kepada...


ini, tadaa!!!!


memang puashati!!!

harga 2 ekor ketam ni RM8

[Thursday, March 17, 2011]

Chris Medina - What Are Words

0 comments


for u out there

[Friday, March 11, 2011]

tsunami hits japan

1 comments

Tokyo: A ferocious tsunami spawned by one of the largest earthquakes ever recorded slammed Japan's eastern coast on Friday, killing hundreds of people as it swept away boats, cars and homes while widespread fires burned out of control.

Hours later, the tsunami hit Hawaii and warnings blanketed the Pacific, as far away as South America, Canada, Alaska and the entire US West Coast.
Police said 200 to 300 bodies were found in the northeastern coastal city of Sendai. Another 88 were confirmed killed and 349 were missing. The death toll was likely to continue climbing given the scale of the disaster.





harap2 kita ok

[Thursday, March 10, 2011]

why ipad2

2 comments

tengok la kenapa

images credit to engadget

tak terpengaruh ke?

for more or full review of this ipad2 head to engadget ipad2 review

[Friday, March 4, 2011]

kemana hala tuju ipad ni?

0 comments

nak buat macammana kan
apa la nasib kau lepas ni


bukan main murah lagi harga dia sekarang ni
apa nak buat

ipad kat atas ni harga sebelum harga turun

ipad2 bebeh!

3 comments

dah bercita2 nak ambik ni
woooohhh ipad2

apa yang aku minat tang ipad2 ni?
ada 2 camera
depan dan belakang
boleh video call
slim than ipad1
smart cover (yang magnetik tu la)

apa kata anda?




video sikit pasal ipad2 ni
layan

[Thursday, March 3, 2011]

ipad turun harga!

1 comments

korang nak tau dak?
hari ni apple telah launch ipad2!
ada yang tengah terkial2 nak kumpul duit
ada yang baru nak aim
ada yang baru bercita2
nak ambik ipad, sekali ipad2 dah keluar da

bukan ipad-ipad, tapi ipad2 ialah ipad generation 2
kira version baru dari ipad
enhanced version la biasanya
sama macam tepon2 yang lain tu lah
iphone, iphone 3g, 3gs, iphone 4
and sekarang ni ipad pulak

yang bestnya apa tau?
yang bestnya ialah harga ipad dah turun!
apa lagi!! serbu la apple
nanti habis ipad tu
harga dia memang murah dah ni

tengok gambar kat bawah ni

ini adalah harga baru ipad
beli yang 16gb tu pun dah ok
serius! memang layan ipad ni
agak2 kalau nak try test ipad ni senang je
korang pegi je dekat apple store

kalau dekat2 sini yang aku tau ada is dekat
ioi puchong, sunway pyramid
dalam apple store tu dia ada display ipad ni utk test test
agak2 korang suke terus beli!

aku bukan apa
takut habis je
confirm orang serbu!

Kaki skodeng